Hulladékból Művészet

Magyarország újrahasznosító művészeinek tárlata, ahol a hulladék újjászületik!

A korábbi kiállításunk 100 négyzetméteren mutatta be, mi készülhet a háztartási, szelektív, vagy ipari hulladékokból egy kis innováció és kreativitás segítségével! Az ÖKO-Design tágabb értelemben jelenti a környezettudatos termékalkotást, mely már a terméktervezésnél elkezdődik. A RE:Design pedig már az újraalkotás, amikor a hulladék már létrejött és annak adunk új esélyt a hasznosítás által.

A művészek ezeken az alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század hulladékproblémájára, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A hulladék feldolgozásának ez egy érdekes és sokszínű formája, ami által a haszontalan kacatok és hulladék anyagok újra termékként, vagy éppen művészeti alkotásként öntenek újra formát.

Az alkotók közül sokan külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek és Világ több pontjára is szállítják termékeiket. Kedvenceink a Balkántango, a Cellux Csoport, a Kartondesign, a Medence Csoport és még sokan mások…

Másik oldalunkon hosszabban írunk a témáról és a művészekről, olvass bele! Az újrahasznosító művészek elérhetőségeit itt találod.

Recycling Art, Öko-Design, avagy Do It Yourself (DIY - Csináld magad!)

Nézd meg a hulladékok művészeti újrahasznosításáról: RE-Design, ECO-Design, barkácsolás...

 

Vik Muniz - A szemét művészete c. film (Waste Land - 2010) bemutatója

A film a világ legnagyobb - mára már bezárt - hulladéklerakóján játszódik (Jardim Gramacho, Rio de Janeiro), ahol a szemétválogatók (pickers) életébe pillanthatunk bele. Vik Muniz művészetével segíti ezeket az embereket, de vajon hogyan? 

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az ÖKO-Pack Kft. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.