Tükörben a Világ kiállítás

Kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről!


A Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport kreatív ötletei alapján készült kiállítás az ÖKO-Pack Kft. által valósult meg. A „Tükörben a Világ” célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra.

A „Tükörben a Világ” egy színes, kacskaringós vízió számtalan installációval és játékkal, melynek célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása, vagyis az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, ugyanakkor a környezet és a természeti erőforrások megőrzése a jövő generációk számára. A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával – mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás vagy a szelektív hulladékgyűjtés – találkoznak a tárlat során, amelyekből kiválaszthatják, melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében.

Partnereket keresünk újabb kiállítások megvalósítására! Várjuk önkormányzatok, közművelődési- és közoktatási intézmények, civil szervezetek, környezetvédelmi cégek jelentkezését, hogy közös szervezésben végezzük a lakosság szemléletformálását! Környezetvédelmi pályázatokhoz ideális kísérő rendezvény!

A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat szolgáló komplex ismereti anyag, melynek fő üzenete, hogy a mára általánossá vált fogyasztói életforma nem tartható fenn tartósan a modern társadalmakban. Egy olyan új szemléletmód kialakítására van szükség, amely lehetővé teszi az emberi szükségletek mértéktelen fogyasztás nélküli kielégítését. Olyan jól-lét felépítésére van szükség, ami tiszteletben tartja a Föld ökológiai tartalékait.

A kiállítás egy felfedezőút, mely során a látogatók – amellett, hogy kitekintenek a világra – saját magukat pillanthatják meg a tükörben. A felfedezőút során az érdeklődők megnézhetik a Föld több országának ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hogy reggelijük hány kilométert utazik a gyártástól a reggeliző asztalig, illetve kideríthetik, hány órát töltenek átlagosan tévézéssel naponta. Célunk, hogy az emberek felelősségteljes döntést hozva, változtassanak egyes életmódbeli szokásaikon, melyekkel hosszú távon hozzájárulhatnak környezetünk fenntarthatóságához.

A kiállítást az ÖKO-Pack támogatásával a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport hozták létre. A két szervezet 2006. óta tart interaktív foglalkozásokat a globalizáció témájában. Tevékenységük fő üzenete, hogy az ember nem csupán passzív megfigyelője a világ, így környezetünk történéseinek, hanem annak kreatív alakítója is.

Az ÖKO-Pack Kft. már évek óta kiemelkedő tevékenységet folytat a környezetvédelmi szemléletformálás területén. Hulladékból Termék kiállításukkal több mint 50 helyszínen jártak már. A szervezet célja, hogy a „Tükörben a Világ” kiállítást is minél szélesebb körben ismerjék meg az országban, ezért Budapest után számos városunkban látható lesz. A kiállításban komoly segítséget nyújthatnak önkormányzatok, közművelődési- és közoktatási intézmények, civil szervezetek, környezetvédelmi cégek akik támogatásukkal és a szervezésben való részvétellel végezzük a lakosság szemléletformálását.

Megjelent a kiállítás oktatófilmje is, melyet térítésmentesen, utánvétellel meg lehet rendelni. A kiállítás oldalán megtekinthető, letölthető és megrendelhető a film!

Az oktatófilm tárlatvezetője: Vida Gábor, akadémikus:

„Amikor én gyerekkoromban közlekedtem erdőn-mezőn, szemetet nem találtam. A szemét ismeretlen fogalom volt! Nagyritkán előfordult, hogy egy újságpapírt látott az ember, amit elfújt a szél. Műanyag akkoriban nem volt, a papír drága hiánycikk volt, és ennek következtében mindenki nagyon vigyázott rá. Most, hogy bőség volt a kőolajból, rengeteg műanyag készült, mindent műanyagba kapunk… ezzel egy új „kultúra” alakult ki, a környezetszennyezés. Ezért mindenkinek nagyon ajánlom, hogy nézze meg, hogy mit vásárol, az a termék honnan származik, de a legfontosabb, hogy gondoljuk át, tényleg szükségünk van-e arra a termékre!?”

(Vida Gábor akadémikus, a „Választás” szobánál az egyéni döntések szerepéről beszél)

 

Csatlakozzon kampányainkhoz a közösségi oldalakon is!

Nem kérünk szórólapot! facebook oldal

További információ:

Tuba Erzsébet - ÖKO-Pack Kft.
tubaerzsebet(kukac)okopack.hu

Tükörben a Világ Kiállítás - Kiadvány

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az ÖKO-Pack Kft. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.