2024.03.01.

Az autószőnyegek nem csupán díszek

A megfelelő autószőnyeg nem csak jól néz ki, de védelmet biztosít autónk padlózatának is a nedvességtől és a szennyeződésektől.

Az internet segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk autónkhoz és az igényünknek megfelelő autószőnyeget.

Csupán azt kell eldöntenünk, hogy milyen anyagból készült autószőnyeget szeretnénk használni.

A döntést általában alapvetően két tényező határozza meg: a biztonság és a higiénia, mind a gumi autószőnyegek, mind a szövetek autószőnyegek esetében. Ha az autószőnyeg csúszós, akkor folyamatosan előre-hátra csúszik a lábtérben, ami vezetés közben nagyon veszélyes lehet. Az autószőnyeg felülete sem lehet csúszós, mert az a be- és kiszállást nehezíti meg.

A szövetből készült autószőnyegek tökéletesek, ha csak időnként használjuk autónkat és csak nagyon ritkán találkozunk sárral, vagy piszokkal.

A textil autószőnyegek széles színválasztéka igen csábító.

Nem kell lemondanunk a textil autószőnyegről sem

A gumi autószőnyegekhez képest azonban a textil autószőnyegeksokkal érzékenyebbek és igényesebbek a tisztításra.Néhány autótulajdonos úgy oldja meg a problémát, hogy textil autószőnyegeket használ áprilistól szeptemberig, októbertől márciusig pedig gumi autószőnyegekkel autózik.

A gumi autószőnyegek két fontos előnyt mindenképpen kínálnak

Minden időjáráshoz megfelelőek és nagyon könnyen tisztíthatók. Még a folyékony és zsíros szennyeződéseket is eltávolíthatjuk a gumi autószőnyegről maradványok nélkül. Ez vonatkozik a szennyeződéssel járó kellemetlen szagokra is.És azt sem szabad figyelmen kívül hagyni a választásnál, hogy a jó minőségű gumi autószőnyegek általában tartósabbak, mint a textil autószőnyegek.

Sajnos az autószőnyegek rendszeres tisztításra szorulnak

Különösen a gumi autószőnyegek teszik sokkal könnyebbé a rendszeres és alapos tisztítást. Ez igazi motiváció a sofőrök számára, mert a takarítás nem szórakoztató tevékenység, főleg télen.

Univerzális vagy méretpontos autószőnyeg?

Az autószőnyeg gyártók mindenre gondolnak. Univerzális autószőnyeg modellek széles választékát kínálják, amelyeket mi magunk méretre szabhatunk autónkba. Igaz, hogy drágább, de kifejezetten autómárkákhoz tervezett méretpontos autószőnyegeket is készítenek, amelyek pontosan illeszkednek az adott márkájú autó padlózatához.