2024.03.01.

Gyakran hasznos segédeszköz a zsalutábla

zsalutábla

A zsaluzat készítése egy alapvető feladat a különböző építkezések terén. Amíg régen ezt még deszkákkal oldották meg, ami rengeteg alapanyagot emésztett fel, addig mára új technológiákat fejlesztettek ki. Bár egyre gyakoribbak az előre gyártott rendszerek, amiket szerelőműhelyekben készítenek elő és a helyszínre szállítva, azokat már csak össze kell illeszteni, de ettől még sokszor használják a helyszíni betonöntést. Ilyenkor a zsalutábla kiváló segédeszköz. A többféle méretekben beszerezhető termékek egyszerre több lapméteres felületet fednek le, így egyszerűen lehet azokkal dolgozni.

A zsaluzat vázát többnyire stabil fém rendszerek adják, ami garantáltan kitart a nagy fizikai nyomások ellenére. A zsalutábla az, ami közvetlenül érintkezik az anyaggal, ezért komoly kitettséggel áll szemben. A gyártók erre figyeltek és olyan terméktípusokat hoztak létre, amik egyedi képességekkel lettek felvérezetve. A FinPly zsalutábla például keresztirányba rétegzett és ragasztott nyír lemezekből készül, ami a legmagasabb igényeket is kiszolgálja.

A kötőanyag víz- és főzésálló képességekkel bír, ami a meghatározott szabványokat kielégíti. Mindkét oldalon fenolfilm bevonatot kapott, aminek hála a cementanyag nem tapad hozzá. A zsalutábla látszóbeton felületek létrehozására ugyanúgy alkalmas falak és födémek esetén. Egyszerűen megtérülő befektetés, ezért, ha rendszeresen dolgozunk ilyen területen, akkor megéri alaposan betárazni a zsalutábla elemekből. A további műszaki adatok, valamint a konkrét árak a peri.hu weboldalon találhatók. Tegyük le voksunkat a kimagasló minőség mellett.