2024.03.01.

NEXT Irodatechnika áruház a pénzszámoló gép szállító

Habár az elektronikus fizetés egyre nagyobb teret hódít magának, mégis sok esetben még készpénzzel fizetnek a vásárlók. Legyen szó hagyományos üzletről, vagy csak egy nagyobb értékű adás-vételről, amikor készpénzzel történik a tranzakció kiemelten fontos, hogy biztosak legyünk az összeg pontosságában és a bankjegyek valódiságában.

Ebben kap kiemelt szerepet egy pénzszámoló gép, amely nem csak megszámolja a bakjegyeket, hanem azok eredetiségét is képes ellenőrizni. Bankjegyszámláló típustól függően többféle valódiság ellenőrzési módszer áll a használó rendelkezésére. Minden pénzszámoló gép vizsgálja az UV és az MG mágneses jeleket, de képesek a fél, vagy szakadt bankjegy felismerésére is. A forint bankjegyek nem tartalmaznak MG – mágneses – biztonsági elemeket, de ez a vizsgálati mód az euró vagy a dollár számlálásánál egy plusz ellenőrzési lehetőséget biztosít.

A komolyabb bankjegyszámláló gépek az úgynevezett értékszámlálók már képes a pontos címletek azonosítására is. A NEXT Irodatechnika áruház által forgalmazott értékszámláló modellek mindegyike 100% kompatibilis a magyar forint bankjegyeken túl az euró, az USA dollár és más népszerű valuta pontos felismerésére és számolására. Ezekkel a professzionális bankjegyszámláló gépekkel egyszere több vegyes címletet is számolhatunk, elegendő csak behelyezni a forint bankjegyeket és néhány másodperc elteltével a gép megmondja a pontos végösszeget, valamint a címletenként megszámolt darabszámot és részösszeget is kijelzi.

Minden üzletben hasznos lehet egy pénzszámoló gép, vagy akár egy komolyabb értékszámláló használta, hiszen egy ilyen géppel pillanatok alatt megszámolható a napi bevétel, és ezen túl a bankjegyek eredetisége is nagy pontossággal ellenőrizhető. Már a legkisebb NextCash pénzszámláló gép is hasznos segítség lehet, ha a napi pénzkezelésről van szó.