2024.04.14.

Akkumulátoros napelem rendszer ár – ami manapság mindenkit érdekel

 

Hát már hogy is ne érdekelne mindenkit, amikor jelenleg ez az egyetlen módja a napelemes rendszer telepítésének a lakossági fronton. Illetve ez így nem igaz, mert akár tele lehet pakolni a tetőt 3-4-szeres mennyiségű napelemmel is, mint amennyi normál esetben kéne és lehet hozzá tenni egy olyan mérőt, ami leszabályozza a rendszert, amikor már nincs fogyasztója a megtermelt energiának. De hogy mi a drágább – a többszörös mennyiségű napelem és ez az okosmérő, vagy az akkumulátoros napelem rendszer ár, azt döntse el mindenki maga.

A napelemrendszer.info egy olyan információs oldal, ahol amellett, hogy a teljes gépezet működését segítenek megérteni még a leginkább hozzá nem értőknek is, abban is segítenek képet kapni, hogy ez az akkumulátoros napelem rendszer ár mit is jelent közelebbről. Én szeretem ezt az oldalt és már régóta követem a legfrissebb információkért. Egyébként abban is tudnak segíteni, hogy összekapcsoljanak a kivitelezőkkel, úgyhogy szerintem érdemes lehet náluk kopogtatni napelemes kérdésekkel.

Na de, térjünk vissza a fő kérdéshez, hogy az akkumulátoros napelem rendszer ára vajon játékban lehet-e még. Hát elárulom, hogy ez nem ilyen egyszerű. Az energia tárolása még a mai világban is nehézkes és nem igazán tudjuk hatékonyan véghezvinni. Ezzel együtt gondolhatjátok, hogy egy ilyen technika, hogy tároljuk el a megtermelt energiát nem valami olcsó. Persze a szigetüzemű rendszerek nem teljesen újkeletű dolgok, hiszen sok farm, tanya már nagyon régóta ilyen módon látja el az energiaszükségletét. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ez kedvező megoldás is. Arról nem is beszélve, hogy számomra eleve kérdéseket vet fel az, hogy zöld energiát szeretnék használni, egyrészről azért, hogy ne legyen villanyszámlám, másrészt meg nyilván azért, hogy még az unokáim is boldogan élhessenek ezen a bolygón – aztán mindezt a zöldet kiegészítem egy akkumulátor pakkal, ami hadd ne mondjam mennyire környezetkárósító módon készül és hogy az életútja végén mi lesz vele, az megint egy nehéz kérdés. Szóval ez az energiatárolás dolga nem egyszerű ügy. Én valahogy ezért nagyobb fantáziát látok abban, hogy amit lehet, oldjuk meg másképp, például a fűtés kérdését és a melegvízét napkollektorral és hasonlók. De ez az én véleményem, ennél sokkal pontosabb képet kaphattok erről a kérdéskörről, ha meglátogatjátok a napelemrendszer.info oldalát. Az akkumulátoros napelem rendszer ár is megtalálható valahol a webhelyükön, csak keressétek meg.