2024.04.14.

Römi szabályok – nem árt a felkészülés

Römi szabályok

Alapvető jótanácsnak tartom, hogyha az ember arra készül, hogy belevág egy új tevékenységbe, hobbiba, játékba akár, érdemes rákészülni a dologra, és nem csak úgy belevágni a közepébe. Éppen ezért tartottam azt is fontosnak, hogy megismerkedjek a römi szabályok alapjaival, sőt, inkább részleteivel, mielőtt belevágnék.

Szerencsére számos olyan online felület van már, amely bemutatja a römi szabályok legfontosabb pontjait, és vannak videók is, amelyek szintén segítséget nyújthatnak a felkészülésben. Nem kell tehát különösebben nagy erőfeszítéseket megtenni, csak egy kis időt kell szánni rá, hogy aztán annál egyszerűbb dolgunk legyen akkor, amikor élesben játszunk.

Ugyanezt a szabályt fontosnak tartom nemcsak a römi szabályok esetében, hanem általában véve minden más területtel kapcsolatban. Sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy mindenbe belevágjunk különösebb kutakodás nélkül, mert ott van minden infó neten, könnyen elérjük, ott van a zsebünkben. Aztán végül mégsem használjuk ezt az infó forrást, vagy használjuk, de csak nagyon minimális mértékben, és csak felületes ismereteket szerzünk.


Néha nekem is nehezen megy az ellenállás, van, hogy azon kapom magam, hogy a Facebook-hírfolyamon megjelenő híreknek csak a címét olvasom el, pedig tudom, hogy ez tulajdonképpen hatalmas hiba. Nehéz ellenállni annak, hogy átengedjem magam a rohanásnak, a felületes beszélgetéseknek és felületes érdeklődésnek.

Igyekszem minél gyakrabban visszakeveredni azokhoz az értékekhez, amelyek szerintem igazán fontosak. Fontos, hogy valaminek alaposan utánajárjunk, legyen szó egy új hobbiról vagy akár egy olyan egyszerű dologról is, mint egy társasjátékról.
A világ azonban úgy látom, hogy nem ilyen irányba terelődik, és a következő generációknak szerintem egyre nehezebb és nehezebb dolga lesz.